Bu Blogda Ara

20 Ağustos 2018 Pazartesi

Sanal Kahraman

Sanal Kahraman Natali Avazyan

Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinde 27 Nisan 2015'de Natali Avazyan için Sanal Kahraman sözünü kullanılmış.


Bu kahraman olma durumları sadece günümüz sorunu değil; yaklaşık 40 yıldır, 80'lerden itibaren ünlü olmak kolaylaştı. 100 numaralı adam filminde de, 70'li yıllar olmasına rağmen, bu konu işleniyordu.

**************
- Öyle kahraman değil, halk kahramanı oluyom ben.
- Haaa baba, halk kahramanı diyor, sakın komünist falan olmasın.
- Tövbe de ulan, ağzını parçalarım.
**************


Kısa yoldan para kazanmanın en kolay yolu ünlü olmaktı. Neo-liberalizm dalgası denen ekonomik yapı 1980'lerde Turgut Özal ile birlikte uygulanmaya başladı. 90'larda ise özel TV'lerin yaygınlaşmaya başlamasıyla daha da kolay bir hal aldı. 90'ları anımsayınız, TV'lerde futbolculardan, popçulardan geçilmiyordu.

2018'de de bu işi internet hallediyor. Artık ünlü olmak işi internet kullanımına kaldı. Hatta interneti saatlerce kullanmaya bile gerek yok, takipçi satın alarak kendinizi ünlü, tanınır yapabiliyorsunuz.

Elbette ki bunun getirisi herkes tarafından bilinir yada ünlü olmak değil, temel amaç kısa yoldan, zorlanmadan, emek vermeden para kazanmak. Çok basit olarak youtube sitesine bakabilirsiniz. Yüklenen videoların açıklama kısmının büyük çoğunluğunda beğenmeyi unutmayınız yazıyor. Aslında beğenme de değil, like'lamayı unutmayınız yazıyor.

Natali Avazyan da bu tür internet fenomenlerinden biri.

3 yıl önce Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesi O'nu 'Sanal Kahraman' ilan etmiş. Cumhuriyet'in ilk kurulduğu yıllarda ve öncesinde çekilen fotoğrafları twitter hesabı açarak, paylaşmaya başlayan Natali Avazyan, insanlara bir nostalji yaşattığı için fenomen olmuş. İnternet üzerinde de kendisiyle ilgili bilgi bulunmadığı için takipçilerin gözünde daha da gizemli bir kişilik haline bürünmüş. Cumhuriyet Gazetesi'nin net sitesindeki haberde de kimliğinin tanınmamasından yana olduğunu belirtmiş.

Buraya kadar güzel,bir internet sitesinde kendi açtığı hesabıyla paylaşım yapması o da güzel. Ama bir yandan bu paylaşım yaparken bir yandan da kendi ideolijisini insanların bilinçaltına yerleştirmeye çalışması nedir? 



2012 yılında paylaştığı Asala terör örgütü üyesi 

Ekmekçiyan, 1982 yılında 9 kişinin ölümüne, 72 kişinin de yaralanmasına neden olmuş bir terörist, daha sonra idam edildi. 

Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi acaba 'Sanal Kahraman' derken bunu görmedi mi ? 
Cevabını siz verin. 

Sadece bu paylaşım da yok. 
2015 yılında yine Asala terör örgütü savunuculuğu


Ertesi yılda devam ediyor. 

Ve kendisinin Atatürkçü olduğunu ve Atatürk'ü de çok sevdiğini belirten yazılar paylaşıyor. 

Son olarak da Türklere hakaret edenleri onaylarmışçasına paylaşıyor. 


Tabi onca fotoğraf paylaşımları arasında bunlar pek göze çarpmıyor.

Kendisi kimliğini, ne iş yaptığını yada hangi ünvana sahip olduğundan bahsetmiyor ama Fetö örgütünün İngiltere'deki militanlarından İsmail Sezgin'in hazırladığı ve sunuculuğunu yaptığı '1915, Ermeniler ve Bugün' adlı programda da Türklerin hala (!) soykırım suçu işlediğini söyleyebiliyor. Yani 2018 ağustos ayında soykırım hala devam ediyor.!

Bu sözleri hangi ad'la söyleyebiliyor, açıkçası anlamadım. Yani kendisi tarihçi midir, araştırmacı mıdır, yazar mıdır, bilinmiyor.

Bilinen tek şey kendisinin Sanal Kahraman ilan edilmesi.


Kaynaklar :

1915, Ermeniler ve Bugün programı https://www.youtube.com/watch?v=vJou7WJNX6A

Paylaştığı bir fotoğrafın yanlışlığı üzerine https://elbursevi.wordpress.com/2016/08/27/ataturk-koyun-ve-natali-avazyan-bir-yalanin-anatomisi/

Cumhuriyet - Sanal Kahraman haberi http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sokak/263793/Sanal_kahraman_Natali_Avazyan.html


Bu tarz kişiliklerle ilgili en iyi açıklayan Cengiz Özakıncı'nın söyledikleridir.

En sinsi propaganda yöntemi: "Sugar Coating". Zehiri şekerin içine yerleştirip, şeker diye yutturmak. Bu yöntemle kendinizi Atatürkçü gibi gösteren yüzlerce tweet atarken, arada bir de onlarca diplomatımızı şehit eden ASALA Ermeni Terör Örgütü'nün reklamını yapabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.