Bu Blogda Ara

28 Ağustos 2018 Salı

Göktürk Örgütü (Yeni Ergenekon!)

Göktürk örgütü diye bir örgüt varmış. Bunu 15 Temmuz sonrası twitter denen sosyal medyada yazılanları okurken dikkatimi çeken fethullahçı hesaplarından birisinde görmüştüm. Daha sonra kişiyi merak edip, internet üzerinden yazılarına ulaşmıştım.

Karşıma çıka çıka, 'Ben eşcinselim, belgeleri de ilişkiye girdiğim kişilerden topladım' diyen Ergenekon sanığı yada tanığı Tuncay Güney denen haham'ı (haham mı o da belinmiyor) Kanada'dan getiren, Faruk Arslan çıktı.

Kendisini Kanada İmamı olarak tanıtan Faruk Arslan adını 2007 yılında Ergenekon davaları başladığında duymuştum. Davalar sürecinde arka planda kaldığı için adını unutmuşum.

'Göktürk Örgütü' diye bir örgütü ortaya atan Faruk Arslan'ın kendisidir. Bunu dijital bir kitap haline getirip, Academia.edu adlı sitede yayınlamıştır. Academia sitesinde yayına konduğu tarihi bulamadım ancak büyük ihtimalle 2011'in hemen sonrasıdır.

Göktürk örgütünü Ergenekon'un devamı olarak gösteren Faruk Arslan bu iddiasının tanınabilmesi için net üzerinden açtığı bazı blogları kullanıyor. Okuyucuya daha hızlı erişebilmek içinde Twitter'ı kullanmayı ihmal etmiyor. Böylelikle kendi çevresi yani cemaati tarafından sabah akşam tekrarlanarak insanların zihinlerine 'Göktürk Örgütü' diye bir örgüt varmış gibi işleniyor.

Bu yazılıp çizilenlerde ilgimi çeken en önemli şey ise Fethullahçıların Çerkez düşmanlığı.


(Göktürk örgütü diye Faruk Arslan'ı temel alıp, blogunda yazan bir Fethullahçı)

Fethullahçılar net üzerinde yazarken, devlet içinde görev almış çerkez kökenlilerin ne dinsizliği ne de islam düşmanlığı kalarak, hakaretler ediyorlar. Faruk Arslan'ın yazdığı kitapta da bir çok yerde değindiği devlet kademelerinde oğuzlar yok, yani Türkler yok, hep kafkas, kökenliler yerleştirilmiş, Türkiye'yi Türkler yönetmiyor, sizi eziyorlar, sömürüyorlar gibi söylemleri beni okurken bir hayli güldürdü.

Oğuzlar'ı Çerkezlerle karşı karşıya mı getirmeye çalışıyorlar acaba diye düşünmedim değil. Ancak az biraz tarih okuyan insanların Çerkezlerle Türklerin etnik kimlikle karşı karşıya gelebileceklerini sanmıyorum. Çünkü Çerkezler ve Türkler, İskitlerden beri birlikte yaşamaktadır.

Çok tartışılan Çerkez sözü ve anlamı aslında çok basittir. Çerkez diye okuyup söylenen söz, kutrigur adından gelmektedir. Ki hatta İngilizce ve batı dillerinde telaffuz edilen 'Çirkis' sözü Kırgız sözü ile aynı anlama gelir. Kırk uz'lar. Burada ki 'uz' sözü eski Pers'lerin Oğuz telafffuzudur. Kırk uz ise kırk, sayıyla 40 oğuz, yani boylar'dır. Burada Çerkezler Türk'tür yada Türk kökenlidir demeye çalışmıyorum. Çünkü Türk yada Hun dediğimiz bir boy (soy=ırk) değil, 10'larca hatta 100'lerce boyun biraraya gelmesinden oluşan kültür birliğidir. En basiti Ak-Hunlar'da birden çok boy vardır. Avarlar'da öyledir; balkanlara göçerken yanlarında bir çok Hintli, Afgan bulunmaktadır.

Çerkezler'de eski Türklerin, ön-Türklerin, kurdukları kültür temelli imparatorluklarda da yer almıştır. Bunları yok sayıp, Türklerle Çerkezleri karşı karşıya getirmek bir hayli komik olur.

Tekrar Göktürk örgütüne dönelim.

Göktürk örgütünün temel alındığını iddia ettiği Ergenekon yapılanması ilk 2007 yılında ortaya çıktı. 2007 Genel seçimleri öncesi AKP karşıtları tarafından yapılan Cumhuriyet mitingleri, Genel Kurmay Başkanı tarafından söylenen 'Cumhuriyetin temel değerlerine, devletin üniter yapısına, laik demokratik devlete sözde değil özde bağlı bir cumhurbaşkanının seçileceğini umut ediyorum' sözü, Ergenekon davalarının başlatıcısı oldu. Sonraları 2001 yılına dayandırılmaya çalışılsa da, 2007'deki muhalefeti sindirmeye, yok etmeye yönelikti. Çok geçmeden muhalefetin birinci adı CHP'de büyük bir değişim olacak, yerini Y-CHP alacaktı.

Ergenekon davalarının temel dayandırıldığı Haham Tuncay Güney, bir TV programında kendisine sorulan 'bu kadar belgeye nasıl ulaştınız' sorusuna, 'Ben eşcinselim, belgeleri de ilişkiye girdiğim kişilerden topladım' cevabını verir. Daha sonraları da iddia ettiklerinin hepsinin yalan olduğunu, kendisinin de eşcinsel olmadığını belirtir.



Ergenekon örgütü diye bir çok insanın ölümüne sebep olan Fethullahçılar, eline geçirdikleri ilk fırsatta yine insanları hapishanelere dolduracaklar. Ergenekon davalarında hedef seçtikleri; solcu, milliyetçi, sosyal demokratlar yerine bu kez kürt kökenlileri, islamcıları da katacaklar. Çünkü her iki kesimde hem Fethullahçılık gibi cemaat tarikat yapılanmalarını karşılarına alırken aynı zamanda ağababaları, yani patronları ve beslendikleri yer olan ABD'yi de karşılarına almışlardır.

Kitabın adı; Yeni Ergenekon (Göktürk). Yazarı da Faruk Arslan, Fethullahçı cemaatin Kanada İmamı.

Akılda kalması için biraz yakından tanımak için yazdığı bazı şeyler.

'Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası' ve 'Köstebek' gibi önemli araştırma kitaplarına imza atan Necip Haplemitoğlu cinayeti ile ilgili söyledikleri.





(Kanada'da nasıl hayat sürüyor)

Kaynaklar

https://tr.wikipedia.org/wiki/Cumhuriyet_Mitingleri

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ergenekon_(%C3%B6rg%C3%BCt)

https://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/ozu-kesfeden-3-isim-gul-erdogan-sahin-908129/

https://www.academia.edu/11590328/Yeni_Ergenekon_G%C3%B6kt%C3%BCrk

https://odatv.com/gulen-o-cinayeti-ruyasinda-gormus-1402161200.html

http://www.sozcu18.com/tuncay-guney-genelevde-bakire-aramaktan-farksiz-9147h.htm

https://millicumhuriyet.com/2013/12/15/yeni-ergenekon-gokturk/

Aras Dağlı'nın sitesi http://derinistihbarat.blogspot.com/2013/11/gokturkyeni-ergenekon.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.